Makeuptips


Ögonmakeup

Ögonskugga

ÖgonmakeupDagar då du har väldigt ont om tid kan du applicera basfärgen och sedan hoppa över mascaran.

När du applicera ögonskugga nära ögonlockanten bör du ha dina öppen lite öppna och samtidigt luta huvudet bakåt. Detta gör att du enklare ser vad du göra och tillåter ögonskuggan att komma in i vecken.

För att skapa en mer äldre look bör du använda iriserande nyanser sparsamt.

Om du har uppsvälda ögonlock bör du inte använda iriserande eller frostade skuggor i ljusa färger eller vitt. Använd istället mer mjuka och matta färger.

Mascara

Experimentera med olika färger på din mascara - kanske brun, mörkblå eller grön.

Använd alltid mindre maskara på dina nedre ögonfransar.

Om din mascara tjocknar när du närmar dig det sista i förpackningen kan du lägga förpackningen i varmt vatten. Detta gör att mascaran tunnas ut. Se dock till så att det inte kommer in något vatten i förpackningen!

Eyeliner

När du använder en ögonpenna är ett tips att öppna din mun lite grann och för att slappna av i ögonmusklerna. Detta gör det mycket enklare att applicera.

Applicera din eyeliner så nära som möjligt och även lite på ögonfransarna för att förhindra en vit linje som lätt kan uppstå när man inte är noggrann.

LÄGG INTE på för mycket eyeliner eftersom det lätt får dig att se ut som en tjättbjörn tre timmar senare.

Ögonbryn

Använd alltid en färg som ser så naturlig ut som möjligt. Huvudsaken är att förfina, inte att skapa väldigt framhävande ögonbryn.

Om dina ögonbryn är "låga" eller nära ögonen kan en blekning av dem "öppna upp" ansiktet. Detta är något som världens bästa makeupartister ofta gör.

Överanvänd inte med färg på dina ögonbryn så att du istället för att fylla i mindre punkter istället ritar ett helt ögonbryn. Detta ser lätt väldigt tillgjort ut och inte alls naturligt.